MY VVIP

Sunday, July 25, 2010

Kuarantin 3 hari...




Salam kawan2...

Ari ni Su tak kerja.. mc la. Sakit mata ( jangkit dari sapa ntah)....
Malas la nak letak gambar mata Su yang sakit ni... Nanti habis semua blogger yang singgah kat blog Su dijangkiti sakit mata hahaha..haha.... Tadi pegi pejabat kejap pas tu mata ni cam segan je nak tengok muka kengkawan..bukan apa..cian kat diorang takut nanti berjangkit plak. Masuk bilik Bos bagi tau kat bos nak pegi klinik lah...Bos kata okay.. (maunya tak okay nanti jangkit kat mata boss plak..sapa nak jawab tu..hik..hik..)

Drive keta terus pi Poliklinik Azhar (persis nama suamiku..he..he..) Pas tu jumpa doktor.....Nak crita skit pasal doktor tu... (saje ja nak bikin kepohh...) Punyala baik doktor tu.....cakap cam pelat2 kelantan... sopan santun sungguh.....^~^ I loike.... Bila masuk dalam bilik rawatan tu.. Su dengan pakai cermin mata hitam (konon2 voque la tu.. ;p ) masuk jer dalam bilik tu terus doktor tu cakap.. amboi comeinya.......sakit mata ye... ayat yg mula tu sedap la dengar (perasan jap..) tapi yang sakit mata tu yang tak tahan.... (camne doktor tu bleh tau ahh????) buat2 heran...






Doktor : Takpe2 saya bagi obat dan mc ....mc nak brapa hari...?



Su: (dlm hati ): klu ikut tu banyak ari pun x pa..:) he..he..

Doktor bagi 3 hari mc (banyak jugak tu)... klu dr segi nak rehat tu memangla best.. tapi bila pikir keja yang dok menimbun kat mahkamah tu terus jadi tak best :( Sapa nak buat semua keja tu... huaaaa.... :(

Pas tu kesian pula kat partner Su..buat keja sorang2... tapi bila dipikir balik, nak buat camne kan dah sakit mata..

klu pi keja pun mesti bos suruh balik... nti berjangkit satu opis sapa yang susah... mreka dan keluarga mreka jugak yang susah...... (cam besa dengar ja dialog nih..).. Jadi kenala Su kuarantinkan diri Su di dalam rumah ku syurgaku..... cam tak best ja...

Tapi dalam hati ni dok ingat macam ni la... makan ubat dulu klu lega awal tak payah tunggu sampai 3 hari .... lega ja terus pi kerja... (ayat2 yang tak brapa bleh percaya..)
Yang dok risau la ni takut lepas 3 hari pun mata still tak okay lagi..camna ah.... takkan nak sambung mc lagi.. tak mau la............. ( mulut je kata tak mau tapi dlm hati kata mau2x)

Keja2 kat kat opis tu belambak-lambak dok melambai-lambai.... Ni dah dekat hujung bulan ..nak kena buat statistik la, daftar itu..daftar ini.....
hai macam-macam la nak buat......
Pssstt : klu jadi housewife fulltime best tak?????...
Jumpa lagi ye....-Wassalam-

2 comments:

Ummi said...

best ooo jd fulltime housewife...tak yah nak pikiaq..kheja yg berlambak kat opis...hehe..awat nak join the club ka..tak yah kot...

Suhana said...

ummi.. tu la kdg2 pening gak..keja pun susah..x keja pu susah... he.he..