MY VVIP

Friday, July 30, 2010

Masam-masam manis




Salam semua.. ^_^


Ok seperti yang dijanjikan nak updatekan lunch ari ni... Su ni bukannya terer masak pown just main hentam2 jer... asalkan sedap n mengenyangkan perut anak2 n suami..dah kira okay la tu..


Tak mau dok beleter pnjang2 meh la Su cerita apa yang Su masak ari ni...



Sebenarnya Su cuma masak Ikan Kayu Masak Asam n telur dadar bermayonis jee. ..mesti kawan2 heran napela asyik masak ikan kayu jer Su ni.. Nak buat camna dah ikan tu je yang ada dalam peti sejuk kan. amacam best tak.. klu x best pun layan jugak lah ye..( ini menu orang malas cam Su ni la ) So ni yang paling senang untuk ari ni : )


Bahan2 tak yah crita kot, ni resepi zaman berzaman ni pas tu taruk lada hitam skit perghh sodap tu .. klu dalam pantang masakan ni sesuai sangat tapi kenala match kan dengan ikan yang sesuai ... janganla pi taruk IKAN PARI plak.. jenuhla nak menggaru nanti...ha..ha... and tentang telur tu just add telur + mayonis + sedikit garam... korang kat luar sana tu lagi pndai masak dari Su la... dan Su bersyukur sangat sebab ada hubby yang tak cerewet.. apa yang Su masak semuanya dia makan.. he..he..


Su cuma tepek gambar lunch yg dimasak ari ni okay.... Su ni bukannya chef jadi masak pun besa-besa jer... sekadar nak berkongsi.. ^_^


-Wassalam-


5 comments:

Hezesuze said...

ishh dah terliuh nie.. camne?? hehe

Suhana said...

simple jer resepi tu..try la.. @ maila rumah nti Pelangi buatkan..he..he..

diana said...

sedap tu kalau kena dengan nasik panas2..tak payah kuah bagi..
mkn mcm t je..
memang tambah 2,3x..
ikan kayu memang peberet i tu..

SaRaa said...

hi su..salam kenal..saya pn suka masak wpun tak terror..tp practice make perfect kan..hehe..:)

Suhana said...

diana: tu la pasal badan takleh maintan lorr.. sebab penangan ikan kyu..he..he..

Sara : betoi tu.. jom masak2..