MY VVIP

Wednesday, August 25, 2010

Me & my new camerazzz...

Salam kengkawan semua....^_^

Dah banyak ari Pelangi tak "berentry" kan...haha... (macamla entry ko femes sgt Cik Pelangi ooiiiii) rasa macam dah tak dak idea..mungkin sebab posa puasa kot... kan bila berpuasa semua akan jadi kering mering so paham2 je lah.....

Dan salah satu punca malas nak berentry ni sebab kamera Pelangi buat hal... entahla macam dah nyanyuk jer kamera tuh .....:-(

Ada aritu kan seblom posa kat opis Pelangi ada buat jamuan ......Pas tu adala snap2 gambar kat dalam mahkamah.. (korang ingat senang ke nak ambek gambar kat dlm mahkamah...susah oooo.. hanya orang tertentu je yang dbenarkan tau dak...) tengok2 gambar tu xdak dlm memory....punyala frusstttt giler... Buat malu kat Puan Majistret jer..dahla gambar tu yang dok didambakan..tup2 yg tu yang tak dak...(maaf ye Puan Majistret)...

Pas tu staff2 kat mahkamah siap kata *" ko tangkap gambar tak mintak izin kot"...* oikss nak mintak izin kat sapa...mulala dok pikir2......hmmmm... diaorang ckp kat dlm mahkamah tu "KERAS"... bila Puan Majistret tanya..Pelangi pun ckp camtu jugak la **..boleh percaya ker...huhu...

Oleh kerna frusst yg tahap maksima tu..Pelangi dah buat keputusan..(aik mcm nak bg keputusan kat mahkamah lak..hehe..berangan jap... ) Pelangi nak beli kamera baruuuuuu..... yahooo......

Tadi pagi dah kirim duit kat hubby suruh beli newzz kamera... so tunggu je lah..petang nanti baru bleh tengokk..x sabo dah ni... keciwi la plak... Pesanan buat Puan Majistretku... lain kali klu buat jamuan lagi jangan lupa mintak izin.....hehehe...

pilihan yang melampau..huhu...



yang ni ok ker....

rasa2 yang ni ke????

p/s : beli ikut kemampuan..bukan ikut perasaan...hihi..... (cakap kat diri sendiri nih.. :-)

13 comments:

HaNTwO said...

ambik yang mahal terus..heheh

Encik MamaT said...

mahkamah keras ke... keras la kot... kalo lembut tentu tak kukuh kan :p

miszes ugly said...

boleh plak kamera merajuk er?
hihi.*confius*

eyka syafieka said...

yang benQ tu cntik...
eyka tringin gak nk bli tp duit nyer tiada..ngee

Suhana said...

HantWo: x mampu kot....nak kena kumpul duit tabung nuff dolu..hihi

Encik Mamat : betol jugak tu..nti x pasal2 kuar paper ada mahkamah runtuh kat Kedah ni..haha..mintak djauhkan ..

miszes ugly : akak Pelangi pun confius gak nih,,hihi..

eyka : rasa2 camtu gak la..pandai teka yea.. ;-)

Hezesuze said...

tgok bajet uols ler...kalo ada bajet lebih tangkap 1 dslr ler..huhu

tapi kalo bajet ciput amik camera sony yg latest pun ok gak...bleh bawak masuk dlm air lagik ngeee

luvelysyue said...

xpe kak,,bli dlu yg mne ptot..
dahulukan yg mna pnting..

beli kmera bru pon de faedah gak,,ley snap gmbar byak2 tme rye nanti...

zeera said...

better bli Olympus la kak. benQ cepat rosak. tp mungkin sy yg ganas sgt kot? hehe.

Suhana said...

Suze: betul tu..kena tgk bajet dolu..^_^

syue: tu la..sejak pandai berblog nih klu xdak kamera rasa mcm x bleh nak idup jer..ahaks..

zeera : iye ke? dulupun akak Pelangi pakai BENQ jer..dah dekat 7
thn dah..pastu bru buat prangai...rasa2nya kali ni pun BENQ jugak la...;-)

smiley said...

malam tadi baru teman member sofia beli kamera..die beli nikon coolplix..harga 300++ dengan 12 megapixl..try lah tengok camera camtuh..

regards,
Triplesmiley & 1 Sweet Love

CouLeur de Chiqu3 said...

akak..saya prefer camera yg mmg origin brand yg mmbuat kamera..wlopon akak nk beli camera compact..tu perlu ditiik beratkan...

contohnye canon,nikon,sony,olympus,leica,ricoh,fujifilm,kodak,pentax..yg mmng ader pelbagai range of camera..dari kompak sampai lah ke professional...brand2 ni mmg pioneer dalam pembikinan kamera..

klo samsung,bengQ ...mereka bukanlah ada keparana dlm pembikinan kamera..(maaf..dorg masih mencuba2 buat kamera)

kmera ricoh film(2003)..saye beli ..sampai sekarang boleh pakai lg..

kamera kompak canon 3.2mp(2004) sampai skng boleh pakai lg..(malu nk pakai sbb zamn tok kadoknye design..BESO...huhu,tp tu la berjasa..hehe)


ciri2 pemilihan kamera bukanlah pada dasr luaran cantek comel..tp
how ur money worth for it,dan tahan lama

seriously..brand pembuat kamera mmg tahan lama..insyallah..bergntung pd penggunaan akak lah...heheh

BeaN MorENo said...

ikut kemampuan...takpun beli je canon a495 pun dah ok...murahpun murah..

budak kampung said...

beli r dslr pnye huhuhuhu
puas hati hehehehe