MY VVIP

Saturday, August 21, 2010

IbU dan AyaH.... aPaLAh dosaku....



Salam kengkawan..^_^

Dah lama Pelangi tak update blog ni.. tak sempatla..crita tu bnyak tp masa kurang la... tak pe, apapun kita semua dah selamat menjalani ibadah puasa yg ke :-11.. ada sapa2 yang dah ambek cuti dah ka.. ala biasa la kan..nama pun pompuan.. klu x cuti tak sah la.....xcept pregnant..ada sapa2 yang dah terpregnant ke..ahaks..terpregnant ( ada ka ayat camni..hihi..) nak crita bab pregnant ni kan.. pregnant halal tak jadi masalah..yang dok jadi masalah pregnant haramm...dahla pregnant haram pastu bila dah beranak..dah dibuang plak bayi2 yang tak berdosa tu...masyaalllah apa la nak jadi dengan dunia hari ni....

Bagi pandangan Pelangi semua bermula dari diri sendiri.. specially kaum hawa kan.. kita kena ingat bahawa diri kita adalah milik kita (dan ALLAH) dan semua keputusan ditangan kita...apa2 hal kita yang akan menanggung.. klu dapat lelaki yang bertanggungjawab alhamdullillah tapi kalau dapat yang disebaliknya camna?????

Ingatlah...

Walaupun kita di alam pertunangan sekalipun ( konon2 lagi selangkah akan ke gerbang perkahwinan) tapi itu bukan jaminan bahawa lelaki itu akan menjadi suami kita ..adek2 kat luar sana kena ingat semua ni..bukan Pelangi nak berleter tapi sekadar nasihat.. selagi tidak dilafaz akad nikah di hadapan Imam...jangan sekali2 menyerahkan mahkota kita kepada mereka (lelaki).. mereka memang pandai memujuk tapi yang nak menanggung bala....KITA.... keluarga akan menanggung malu..kesian dekat ibu dan ayah yang membesarkan kita... kita kena fikir bahawa dunia berputar bagaikan roda.. kita juga akan berkahwin dan mempunyai anak suatu hari nanti dan cuba bayangkan jika perkara ini berlaku pada anak kita...(mohon agar dihindarkan)... ingatlah adek-adek di luar sana.. berzina adalah DOSA BESAR.. tapi apalah dosa bayi yang dilahirkan sehingga dibuat sebegitu rupa..Membunuh juga adalah DOSA BESAR.. tak terbayang balasan ALLAH di akhirat nantiii.....

* PERHATIAN : Coretan diatas hanya ditujukan kepada lelaki yang tidak tahu bertanggungjawab... dan kaum HAWA yang tidak ada perikemanusiaan...








Mereka sepatutnya di belai dan disayangi bukannya dibuang sesuka hati...Pelangi tak sangup nak letak gambar2 bayi yang dibuang..sedih sangatttt...T_T

12 comments:

balqis nazid said...

Sedeh tengok anak-anak yang tak berdosa ni ni dibuang sepah2..
selalunya yang beria-ia nak lambat nak dapat rezeki...
yang baru2 ni kat seberang takir trengganu tu ya allah comel sangat..
tergamaknya buang benda bernyawa ni...subhanallah

nadirah_nor said...

tulahh
dosa berzina tmbah pulak dosa bunoh
combo dosa dia
aaaaiiih-___________-"

Zakir Lazarus said...

assalamualaikum....

lagu ni khas di tujukan kepada kak pelang semoga sentiasa wangiiiiii... hu hu hu

have a tale to tell
Sometimes it gets so hard to hide it well
I was not ready for the fall
Too blind to see the writing on the wall

A man can tell a thousand lies
I've learned my lesson well
Hope I live to tell
The secret I have learned, 'till then
It will burn inside of me

I know where beauty lives
I've seen it once, I know the warmth she gives
The light that you could never see
It shines inside, you can't take that from me

A man can tell a thousand lies
I've learned my lesson well
Hope I live to tell
The secret I have learned, 'till then
It will burn inside of me

The truth is never far behind
You kept it hidden well
If I live to tell
The secret I knew then
Will I ever have the chance again?

If I ran away, I'd never have the strength to go very far
How would they hear the beating of my heart
Will it grow cold, the secret that I hide? Will I grow old?
How will they hear, when will they learn, how will they know?

A man can tell a thousand lies
I've learned my lesson well
Hope I live to tell
The secret I have learned, 'till then
It will burn inside of me

The truth is never far behind
You kept it hidden well
If I live to tell
The secret I knew then
Will I ever have the chance again?

A man can tell a thousand lies
I've learned my lesson well
Hope I live to tell
The secret I have learned, 'till then
It will burn inside of me

Hezesuze said...

ermm entahler weols pun tak tau nk komen apa sal kejadian buang byi nie....hari2 ada jek kes buang bayi nie...

kalo xnak sekalipun bagiler kt org jgn smpai dibuang camgitu jek...haishh!!

Azmi said...

baru je beberapa hari yg lepas..ada kes buang bayi dlm tong sampah kat hospital melaaka..
memang kejam dunia sekarang...
perempuan...sila jaga maruah anda!!!

Hamba Allah said...

hummm... itulah dinamakan manusia... semuanya tidak sempurna....:)

d_tieah said...

Huhu..
Btol3..

Ninja Biker said...

tapi manusia dikurniakan akal..

follow ur blog :)

jemput follow mine too k :)

http://ninjabiker.blogspot.vom

qaseh said...

macam2 skrang ni kak..dunia da nak kiamat..

Aniza said...

sokong seruan pelangi ni. baik lelaki atau perempuan, bila iman dah hilang dalam hati, dosa pahala tak peduli lagi. kesian pada anak-anak yang dilahirkan tu.

Encik MamaT said...

manusia semakin kejam...

luvelysyue said...

ptotkah hukum hudud dllksanakan?..

spt krjaan ngeri klantan uar2uarkan..

pe2 pon,berbalik pd agama..