MY VVIP

Sunday, October 24, 2010

QueensBay Beach... Jom...

Halloooo.....yuhuuuuu.................
So minggu ni Pelangi terasa rajin sangat untuk mengupdatekan blog.. so uols layan je lah apa2 aje yang Pelangi conteng2 kat sini k... baca sampai abis tau...

Ari Jumaat lepas, Pelangi satu pamily gi jalan2 kat Pulau Pinang... pegi rumah adik ipar..lepak2 kat situ sekejap... (layanan yang diberikan dirumah adik ipar amatlah best-- kena puji2 sikit kan..len kali pi orang layan lg bagus kan..kan..kan.... ( uols dengaqla Pelangi dok merepek nih...) muahahaha.....

lepas solat Ishak..hubby ajak balik..so balikla kan.... dalam pjalanan nak balik tu..Pelangi pun buat2 la suara ayu..hehehe...

Pelangi : Abaanggggg..... jom kita pi Queensbay (betoika eja mcm ni.... hentam je la)

Hubby : ada apa kat situ

Pelangi : Jom la jalan2 di pantai kat situ.... dengar kata best tempat tu...

Hubby : okay... ( tu yg i loike my hubby..susah nak kata 'NO'... )

Pegi kat persisiran pantai tu punya la ramai orang meniaga..macam night market.... lampu2 lip lap...lip lap.... (Pelangi jd jakun jap)..cari tempat parking pun susah..last kali dpt gak park kreta... tp yg x bestnya park kreta betui2 depan tempat orang meniaga mainan..... weehhhh..... abisla duit mama korang.....



Nampak tak tu.... Amirul dok tengah kira berapa mainan yang nak beli weehhhh..... ;(

Fahmi dengan pedangnya weehhhhh............$$$$$$ terbang....... ;(


Apapun mmg best la kat situ.... ^_^


Monday, October 18, 2010

Sepetang Di KuaLa SePetaNg....

Salam semua.....^_^
Bersiaran dari opis ni... time rehat la..bukan curik tulang ... ;) .... Nak cerita tentang hal ehwal yang berlaku pada tarikh : 16.10.10....aik macam nak baca berita plak.....hihi.... ;D


Pelangi dalam perjalanan nak balik Kedah.. pastu cakap dekat hubby teringin nak makan mee udang Kuala Sepetang... dok dengaq crita orang jer.. jom la pi rasa sendiri.. hubby pun cakap "Jom"..so apalagi terjah jer lah... dari highway keluar kot exit susur keluar Changkat Jering (betul ke?) pastu ikut papan tanda ke Taiping dan uols akan nampak papan tanda bertulis Kuala Sepetang....
Kat tepi2 jalan Kuala Sepetang tu terdapat banyak kedai yang jual Mee Udang..so kena pandai2 pilih laa... Pelangi siap carik dalam internet lagikk... jumpa Kedai Mee Udang Mak Teh... Pelangi singah n makan kat kedai tu..ok gak rasanya...... boleh la..tapi udang mmg banyak... sampai x nampak mee....
So layan je lah gambar2 kat bawah ni...layannnnnn....^_^






ini la mee udang yang Pelangi makan tu.... udang tergolek2 kat dlm mangkuk tu...



Aisar & hubby

Nak ambek gambar kat kedai malu..belasah banner kat atas pokok jer lah..muahaha.....

Sila-sila...


-jumpa lagik yea.. ^_^

Wednesday, October 13, 2010

Hari Koko AMirul



Salam kengkawan..^_^

Hari ni baru terasa rajin nak "mengupdatekan" belog Pelangi ni..hihi..bukan apa.. xdak crita la... Tadi pukul 10.15 pagi masuk mengadap Puan Majistret n mintak izin nak keluar pegi sekolah Mirul.. naseb baik Puan Majistret yg baik hati bagi kebenaran... Puan Majistret pun serba salah nak bagi ke tak sebab ari ni ada Pegawai2 Khas dari "Palace Of Justice"(POJ) nak mai.....POJ ni adalah pusat Pentadbiran Badan Kehakiman di Putrajaya..korang jgn jeles... Pelangi kerja dgn badan Kehakiman wooo..... hihi... perasan jap..macamlah hebat sangat....


So lepas Puan Majistret bagi izin.Pelangi pun isi borang untuk keluar dari pukul 10.15 hingga 11.30.. kalau ikutkan hati memang tak mau pi tapi bila ingat dah janji dengan Amirul ..rasa tak sampai hati pulak..

Bila sampai kat sekolah ... Pelangi dok tercari-cari manala Si Mirul ni..budak2 kan ramai. Ishhh rasa mcm nak balik ja.. kat 10 minit gak la dok cari Mirul..akhirnya nampak jugak... berlari la si anak datang ke ibunya.... mcm berpuisi plak...Pas tu beli..beli..makan..makan...n cakap kat Mirul mama nak kena balik sebab ada hal penting kat opis..nasib baik la Mirul faham... ni ada gambar2 yang Pelangi snap kat Hari KoKo tu....layannnnn..................








Wassalam...jumpa lagi... ^_^