MY VVIP

Thursday, December 30, 2010

Fahmi 1st day pegi sekolah...


Pagi ni kena pergi sekolah Fahmi untuk pendaftaran darjah 1, so Pelangi & hubby pagi2 lg dah siapkan si Fahmi ni..ingat pendaftaran pukul 8.00 pagi..tup..tup.. bila sampai di sekolah, sapapun tak dak... masa tu awal lagi lebih kurang pukul 7.40 pagi.. rupa2nya daftar mula jam 8.30 pagi.. Fahmi dah tak sabar2 nak pi sekolah.... macam x pecaya plak, Fahmi dah darjah 1, cepat sungguh masa berlalu..... Pelangi sempat lagi suruh Si Fahmi tu posing2 ngan baju sekolah dia pagi ni... meh kita tengok gambar2 kat bawah ni k....



sarapan pagi....





kat dalam kelas....



Mirul -n- Fahmi

Me & my cake...

Ari ni nak crita pasal aktiviti semalam kat rumah... kan entry yg lepas2 Pelangi ada beritahu yg Pelangi sekarang ada hobi baru... haha... entah nape yek.. Pelangi ska sangat wat kek... ari2 buka blog pon tgk blog yg ada banyak kek....

So dah bermacam2 kek yg Pelangi dah buat... antaranya kek marble cheese, kek chiffon, kek sponge and carrot kek... bagi kat sedara mara rasa kek Pelangi & suprisenya ada yg dah order kek kat Pelangi... So Pelangi yang tak brapa nak pandai ni pun dah ada pelanggan... macam x pcaya plak..hihi... Semalam Pelangi buat carrot kek yang diorder oleh sepupu Pelangi... biasa aje kek itu.. tapi Pelangi nak kongsi gak dgn kawan2 blog Pelangi... So layanla pic kat bawah ni yea....


Nak deco x berapa pandai so main tabur2 badam jer la... *wink..wink*

Kek ke -3 yg telah di order dari Pelangi Bakery.(prasan jap).... haha... jangan marahh.....

Pelangi enjoy sangatt.... see u... ^_^


Thursday, December 23, 2010

Hobi baru Pelangi...

Salam kengkawan...^_^

Pelangi nak crita ni.. me ada hobi baru la.. entah nape sejak akhir2 ni asyik nak baking kek jer... boleh kata hampir setiap hari mesti buat kek...

so nak crita pasal semalam... hubby kata x payah la buat kek malam ni..esok la pulak... tapi anak Pelangi yang sulung tu asyik doy nanya "bila nak buat kek ni mama" abang nak decor (hias) kek tu...

Amboiii...kecik2 dah nak deco kek..mama ko ni dah tua baru reti buat kek..deco memang fail teruss....


Semalam Pelangi buat kek karot.. dah lama tingin nak buat.. semalam baru dapat sempurnakan...


Gambar ada tapi malula nak tunjuk.... layan jer la gambar dr Mr Google ni k...




Wednesday, December 8, 2010

Aisar Najmin

Dah besar dah anak mama nii...Aisar Najmin anak perempuan Pelangi (the only) buat masa ni la.. besok2 tak tau lagi...hihi...(gelak gatai jap..) Umur 1 tahun 7 bulan.... hobi : membaca..(w/pun x tau membaca tp dia suka sgt tengok gambar-gambar kat dalam buku2 abang2nya...








Pi Mai.. Pi Mai... tang tu jugak....

suka sangat tengok pic ni...

Aisar jeling kat sapa tuu...

(Kat Hill View) Fahmi dengan aksi kungfu yg x brapa nak jadik... layan jer...


Kemarin Pelangi & family pegi kePenang... sajala bawak anak jalan2..lagipun kemarin kan cuti... Masa nak keluar dari rumah tak beritahu pun kat anak2 nak pegi mana... biar mereka berteka-teki... Mirul asyik dok tanya nak pegi mana ni mama... Me : secret la...

Pelangi mmg dah selalu sangat ke Penang tapi nak wat mcmana itu jer yang paling dekat... Hubby bawak pegi kat Hill View, Persiaran Gurney & Padang Kota... kat Hill View tu.. pemandangan mmg cantik sangat... Persiaran Gurney masa Pelangi sampai kat situ hujan la pulak...Padang Kota biasa la.... lepak2 kat tepi pantai sambil tengok karenah anak2... so far nampak diaorang happy la.. walaupun dah banyak kali pegi situ...

Anak-anak ni kan.. asalkan tempat tu ada playground mesti mereka suka.. bawak pegi la berapa kali pun mesti mereka enjoy....

Me & Hubby : Layan jer gelagat anak2.. asalkan mereka gembira.. kita pun rasa bahagia kan...

Sunday, December 5, 2010

Still Pening & Loya...



Salam kengkawan... ^_^

Jam dah pukul 4.25 ptg... tadi hubby col tanya macamana..masih pening kah...

me : still pening..n loya2...

Hubby : nak test ka???

me: Nop..

hubby : i belikan...

me : Nop...

Result : still not sure.... x kan kot.....

me : so konpius la....

Me : Pening & Loya... whyyy.......


Salam semua...^_^
One more entry nii... nak crita pasal sakit & pening kepala plak...
Tak tahu pasal apa sejak 2-3 ari ni asyik sakit & pening kepala jer... pagi Jumaat ari tu sampai x bleh bangun sebab pening sangat..siap memusing2 lagi mcm "merry go round "plak.. bila dah mmusing tu mula la rasa meloya..dah kena gi muntah plak... eeeee..... tensen la... takkan la... dot..dot..dot.. kot... nooo...x ready lagi .... harap2 tu tak la.....
Petang tu lepas pi nengok movie ( sempat lg tu.. pening2 pun pi cinema jgak..hihi.. actually dah rasa ok skit ptg tu..... )Pelangi pegi klinik.. bgtau kat doktor yg pg td pening, loya n muntah... terus doktor tu cakap : Pregnant kot... xmaulaaaa....mental Pelangi belum ready la untuk tu... yg dok ada sekarang pun x tlayan..camna nak tambah satu lagi.....Pelangi suruh mr.doc check BP jer... BP ok plak.. nape pening ehh....
Minggu depan nak pegi klinik lagi ..... nak check betoi2...
Apa2 berita Pelangi bgtau k....

"Chronicles of Narnia"



Salam semua... ^_^



Nak crita pasal ari Jumaat lepas... hajat hati nak bawa anak2 pegi tengok cite "ngangkung" kat Village Mall... tp hubby pi tanya x dak plak.. klu nak tengok gak kena pi kat Central Square.. so malaslah..sebab dah parking kat VM so hubby suggest tengok gambar "Narnia"... apalagi anak2 punya seronok.. sebab klu ikut tarikh tayangan Narnia akan tayang pd 9 Dis 2010... nape tayang awal ahh.... lupa nak tanya kat toke wayang tu..hihi..
Gambar tu 3D so kena pakai cermin mata 3D.. anak2 plak x biasa pakai..mcm2 soalan yg ditanya...jenuh plakla nak jawab....
Crita tu ok gak.. so asalkan anak2 hepy... me & hubby layan jer...
i luv my kids so much....
pas ni nak nengok crita apa plak yea... tungguuuuuu................