MY VVIP

Monday, July 30, 2012

MAafkan MAmA SayAng..hurmmmm...

Nak share ngan kawan2 blog semua.. 
Celik-celik pagi tadi dah pukul 6.00..hadoii..
Kesian kat anak2 Su..semalam anak2 dah siap niat tapi tak taulah anak2 tahan ke tak.. 
Alahai..apa punya mak le ko ni Suhana..hukhuk..
Sungguh Su rasa bersalah sesangat.... Dah buat alarm kat henpon tapi still x jaga..tidur mati ekk???? 
Arini nak pegi beli jam yang bunyi dia boleh kejutkan satu taman perumahan Su... 
pepon Su tetap rasa bersalah kat anak2...Maafkan Mama sayang~~~~.. :-(


Wednesday, July 25, 2012

BUDAK2 SEKARANG..hurmmmm...

Su nak cerita tentang kes di mahkamah arini. Mesti ada yang belum tahu yang Su bekerja sebagai Jurubahasa di Mahkamah Majistret Gurun,Kedah.
Arini ada kes mahkamah kanak2 atau bahasa undang2nya Mahkamah Juvana..Budak umur 16 tahun dituduh memiliki dadah heroin..aduhh... sedih sguh! kesian kat mak budak tu..

Su berdoa untuk diri Su dan sahabat blog semua agar anak2 kita dijauhi daripada perkara-perkara negatif macam ni.. sedih tengok muka mak budak tu... terbayang saat susah payah si ibu mengandungkan anak..tetiba ini yang anak dia balas...

**TAMAT**

Tuesday, July 24, 2012

Me & MY MAgiC MOP????

Nak share ngan semua sahabat blog.. 
Nak cerita pasal mop yang Su beli di Tesco 2 minggu lepas <---dah lama daaa
Nak crita jugak! hahahaa.. mop ni memang best dan lain dari yang lain..
Su beli selepas Su baca blog Puan Lara Kimura


memang berbaloi beli sebab kesannya memang superb!!! try la ..harga klu x silap RM16.90 jer kot... tapi mmg best!! serius direkemenkan untuk para ibu2 di luar sana..( dah gaya cam promoter mop plak ni)

**TAMAT**

Google Chrome..I LOve U..;P

amboi tajuk kemain lagik ek!!

Saja nak share ngan sahabat blog semua..akhirnya PC Su kat opis dah boleh upload gambar....sila rujuk n3 aritu ....oh my..syioknya.. rupa2nya Google Chrome ni lebeyy lajuu la..

testing-testing!!!!
bunga raya putih depan rumah mak! 

adek Su yang bongsu..

Maaf sebab semua gambar tidak ada kena mengena dengan tajuk.. ;D

PENAT KEJE PART TIME MODEL..FEWWW !!!!!


Assalammualaikum n salam sejahtera sahabat blog semua..
Semalam selepas balik kerja Su singgah jap kat tempat mak n adek Su berniaga di Pasar Ramadhan Taman Seroja Sungai Layar Sungai Petani Kedah..<kasi alamat penoh senang kawan2 blog nak pegi nanti... :D ..Mak n Adik jual kuih muih,laksa n cucur udang .. Cucur udang ni memang mak Su buat sendiri..resepi turun temurun..hahahahaha..(elleh.... mcmla mak ko je yng pandai wat cucur udang Su oiii  ;p) Tapi serius cakap..cucur udang mak ni mmg sedap..kuah kacangnya..perghhh..terangkat.. So dah alang2 pegi tu kan..korang taulah apa yg berlaku..hekhekhek..Su jadi model cucur udang la..huhu..**wink**wink**


Layan~~~~~~~

**** sempat lagik****



**Su ngan adek si toke kedai.....smileeee**



***ok sila pcaya...yang ni Su yang buat dr A to Z.....bulat cam tuan dia gak**



**kenalkan..dr kiri mak, Su n Cik Mah...yang Su pelok tu Cik Mah ok..my mum yg sebelah sana..**



**nak kueh apa dek???? hoho..syiok ooo manyak untung maaa.....**




**hahahaha..tau2.. ai  posing gedikss**



pilih2....buah melaka my febret,..nyum2..


****TAMAT PUASA HARI KE-3***

Monday, July 23, 2012

NAPE X BOLE NAK UPLOAD GAMBAR???

Ni bersiaran dari opis.. tapi pc Su x bleh nak aplod gambar  :-(
Opis dah blaklist nama Su ke?? time kat rumah ok plak..hukhuk..
Dah la time kat opis je bole nak berblog bagai..kat rumah bizi kot! hurmmm..nak2 sekarang ni bolan posa..
jadual malam sentiasa padat... tapi Su belom pegi solat tarawih..maklumla ABC (Allah bagi cuti)..mgkin
dalam 2 @ 3 ari lagi bole la join mak pegi masjid..nak bawak si Along & Angah sekali.. so kawan2
semua...arini nak masak apa?????..Su beli jer..sahur nanti baru masak!.. jom2.. share menu bbuka posa
kawan2 semalam..Su semalam masak daging masak kicap ngan gulai nenas ikan kering... kuih tapau jer dr pasar Ramadhan..<---- sgoh Su x rajin...hihii..




psst : sguh my blog x berseri tanpa gambarr!!!!!! tulunnn!!!!

("___")v

Saturday, July 21, 2012

HARI PERTAMA PUASA..ANAK2 KITA MACAMANA???

Assalammualaikum teman2 blog!! "___"



Sahur makan apa tadi..???? Su ..hubby request nak makan spagethi..Hubby pegi beli barang2 rencah n bawa balik semalam..Spagethi kan senang ja..( Su ..kawan2 blog ko lagi pandai wat spagethi dari ko la..jgn prasan! ;p) dulu arwah ayah selalu cakap camni bila Su cakap tak reti  nak masak..selalunya dialog lebih kurang ni la..

Su : Ayah...susah la nak masak gulai kepala ikan ni......

Ayah : apa yang susahnya...Ayah boleh masak gulai tu sambil berlari ja...

Su : amboi ayah ni "masak sambil berlari"..camna nak usung tong gas ngan dapur tu..<--- ayat ni ngomel dalam hati je lah..berani nak cakap mcm ni dengan ayah..mau dia penampaq naik bintang!!!! hehehe...

Anak2 Su pon sahur dengan menu yang sama la.. Harap2 perot derang tahan la sampai petang nanti.. dalam kepala ni dah penoh ngan ayat MOTIVASI tuk nak ceramah kat anak2 klu derang cakap camni nanti..

Anak2 : Mama....x larat la..letehhh.....dahaga..


Anak kawan2 semua mcmana???? apa ayat2 power nak pujok anak2??? share la ngan Su ....



Friday, July 20, 2012

BETULKE WANITA YANG DAH KAHWIN CEPAT GEMUK???

Assalammualaikum sahabat semua..

Just nak tanya tentang soklan tajuk kat atas nuuun tu.. berdasarkan pengalaman sendiri la kan,.macam Su dulu sebelom kawen berat lebih kurang dalam 68 kg jer.(.<---- berat jugak tu Suhana oiii)."______" soryla sbb x aplod gambar masa slim dulu... nak kena scan segala..malas!!! nti kalau Su rajin Su aplodkan k...
Memang la masa tu pon tak la kurus sangat sebab Su memang badan besar ape orang kata tu rangka besar??lebih kurang camtu la.. Lepas kawen jer dalam setahun jer badan naik jadi 76 kilo..pas beranak sorang dah up lagi berkilo2..hadoikla..sekarang dah hampir 90 kilo .. mmg dah obes tau ..try gak diet tapi alahai turun ciput jer..sebulan sekilo jer..pas tu bila makan dah naik 2 kilo ..dah dabel plak kilo tu ha! hurmmm..susah hati..


ni la gambar Su yang terbaru.. nampak tak kat pinggang tu..hadoik dah jadi gunung dah kat situ..hukhuk.. nak diet sendiri mmg tak pernah jadi la..hancussss!!!!

Banyak kawan2 suggest suruh ambil SDII.. ada gak suggest suruh ambil Herbalife.. kawan2 rasa boleh ke????


Rasa2 korang la.. yang mana satu yang sesuai????


atau


pssst : klu kawan ada cadangan sila la share ngan Su tau..mood: sedeyyyyy......


Thursday, July 19, 2012

AKU YANG KAU CINTA..BEST KE??

Assalammualaikum sahabat blogger Su..

Nak share tentang Novel yang baru Su beli ni...

Nak share tentang novel yang Su baru terima petang tadi.. atas  saranan kawan baik Su di BBC si

Liza Wati, Su oder buku ni secara online kat Liza kemaren n arini dah sampai ke tangan Su..

Cepatkan...! Banyak yang

 komen kata Novel ni best sangat..Nama penulis MUNA MAHIRA.. ni novel dia yang ke-2... harap2

 result bestla nanti kan..sebab si Liza Wati ni mmg peminat tegar novel di Malaya ni..hahahaha...

 selalunya klu dia rekemen novel tu best..kompom best punya...TQ Liza Wati....


psst : Su peminat tegar Acik Lana..cerita2 e-novel kat situ memang meletopsss!! link Aciklana : http://aciklananovel.blogspot.com  sesiapa yang minat ngan novel sila la terjah yea...Su ari2 lepak kat Wall Acik Lana di fesbuk.. kat situ ari2 meriah.....huhu... sila lah yea...

ESOK CUTiiiiii....hoho..ko mmg ober Suhana Shuib

***Assalammualaikum sahabat Su semua..(chewahhhh)***

Esok Kakitangan Kerajaan Kedah bercuti..Jumaat n Sabtu.. so Sabtu  tu kan dah start berpuasa..InsyaAllah..semoga kita semua dapat menunaikan perintah Allah yang satu ini dengan sabar. Su mengambil kesempatan ini untuk mengucapkan
SELAMAT MENYAMBUT RAMADHAN AL-MUBARAK buat semua blogger yang disayangi...

nanti kita semua share menu sahur kita hokey...op..op..op.. peringatan dari Su untuk kawan2 semua ( termasuk untuk diri Su sendiri) sila kunci jam loceng k..nti tak jaga sahur plak..hehe..harap2 tak la kan.. kesian kat anak2.

OKbai!!! adios~~~~

psst : xde gambar nak upload..PC kat opis benggong jap.. "___"

Wednesday, July 18, 2012

CHEEZY WEDGES VERSI MELAYU

Assalammualaikum sahabat2 Su

nah jamu mata dulu....



Wedges ni bukan Su buat k.. hubby beli time ambek anak2 balik KAFA petang tadi.. klu anak2 nampak gerai wedges ni..kompom kena berenti beli.. Su x berapa suka sebab dia mcm oily sikit..maklumka umur2 Su ni kena la jaga kesihatan..( huhu..macam pakar diet plak) Risau gak bila dok pikir ttg kualiti minyak yang si penjual ni gunakan..sekarang ni kan ada juai "minyak masak terpakai" harga dia pon lebeh murah..takut gak la... dah la Su tak rajin nak buat benda2 alah camni.. yang lebih merisaukan Su ialah si bapak pon sukan bangat wedges ni..hadoik!! kalestrol tinggi bang oiiii....!!!

mengalahkan anak2 la...



ACIK N 'ADIKNYA' JIUN PEO

Assalammulaikum blogger
Masih ingat lagi dengan n3 Su aritu ttg "Acik dapat ibu baru" . Acik ada sebut ttg Jiun Peo si kucing. So Su up gambar2 menarik Jiun Peo n Acik . .Su suka ngan si Jiun Peo ni..karakternya menarik n pandai menikus.. Adek Su jumpa kucing ni kat pasar malam n ambek balik rumah..kesian katanya... anak-anak Su la yang paling teruja nak jaga Jiun Peo..hubby Su tak berapa suka kucing sebab anak Su yang ke-2 alah ngan bulu kucing .. Tapi sebab Jiun Peo tinggal dengan mak Su maka tak jadi hal la kan..Tuan Tanah bagi kebenaran bela Jiun Peo..hubby diam je lah....huhu..anak2 apalagi..lompat bintanglah!!! toing..toing..toing...

*

*

*
Jiun Peo..Kucing melayu nama korea kunun!!!;D



~~dia mmg aktif~~



Acik n Jiun Peo



Adik dok ngan Abang yeaa...tgu ibu balik keja kita pi jalan2....huhu




aik napa mata Jiun Peo besar sebelah????




alahai Jiun Peo dah nak balik ek..abang mana???

JOM KITA MAIN MONOPOLY

Assalammualaikum kawan2 blogger Su
uols semua dah dapat duit baru ke???? Su baru dapat kemaren.. wah! meriah sgoh warna-warnanya..ala2 duit game monopoly gitewww.....
Layan je lah gambar2 kat bawah ni..kawan dari opis peguam yang kasi..op..op..op..bukan kasi pree hokay...huhu..tukar duit ngan dia jaa..mana ada benda pree dalam donia nii..nak pi toilet pon kena bayo......

layan


*

*

warna warni kan???

Lima hengget, saploh hengget n dua ploh hengget ada 2 keping...alahai sayagnnya nak guna.. tapi semua tu lima ploh hengget beb..banyak tu.. simpan dulu seminggu dua ni ..pastu jolly...kikiki...
pssttt...nak tya...korang dah ada ke duet ni???? soklan poyo!!!

Tuesday, July 17, 2012

SHAKIR DapAT IBU BARU..GEMBIRAKAH AKU??

Alhamdullillah...

Dialog antara Su n si anak : Azmar Shakir Hafizi aka Acik

Acik : Mama.. bole tak Acik panggil Mak Njang "IBU"

Su : (terkedu jap) awat nak panggil maknjang camtu?

Acik : Kesian kat Mak Njang..Mak Njang ada anak sorang jaa..

Mama : sapa anak mak Njang??? ( dgn hairannya)

Acik: Tu anak Mak Njang nama Jiun Peo...bole la ma...

Mama : Jiun Peo tu kucing Mak Njang la.. Acik nii..

Acik : bole la ma Acik panggil Mak Njang "IBU" nti acik ada dua mama..satu mama ngan satu ibu... bole nah... ( sambil buat muka sekupang)

Mama: okla..okla....

Acik : tima kaseh mama..acik sayang mama..... 

Acik n Abah....


Ibu n Abah Acik



pasangan bahagia....Ni la adek2 Su...

Buat pengetahuan kawan blogger... Mak Njang tu adek Su..dia dah 6 tahun kawen tapi maseh belom dikurniakan anak.. Su mmg simpati sgt ngan adek.. Dan Acik ni mmg rapat sangat ngan Mak Njang nii..... dan umur Acik pon sama ngan usia perkahwinan adek..Lepas seminggu mereka berkawen.. Su pon lahirkan Acik..dah macam2 tempat pegi berubat tapi xde rezki lagi..nak buat macamana kan...

Su bgtau kat hubby pasai kes kat atas ni n hubby cakap camni :

HUBBY  : Dari 4 orang anak ..tup2 tinggal 2 ja dengan kita... rasa sikit la pulak!

Si Along dah duduk ngan Tok sejak arwah bapa takda.. Sian plak kat Mak dok sorang2 kan.. berkorban je la demi mak n adek tersayang......

PART4# TERIGAU-IGAU CENDOL DURIAN BORHAN????

Ni nak share pengalaman masa on d way nak balik ke Kedah after pergi rumah tunang Shazrah.. masa hubby drive, Su nmpk kat tepi jalan tu ada banyak sgt keta berhenti..ingatkan ada kenduri ke hape..rupa2nya derang ni berenti sbbkan gambar kt bawah ni:-------

 



dia pya tagline mmg mengancam kot! "kEenakan Yang Terigau-igau" tapi mmg betoila tag tu..mak si Shazrah ckp mmg sedAP SGOH cendol kat situ.. Su pon time menaip ni dok kecur air liur..nak ulang pegi makan jauh sangat kot!... hurmmm...kena tunggu Si Shazrah n hencek tunang dia kawen je la baru bole pegi..

 Shazrah!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! bila ko nak kahwin??? ape?? tahun depan??? oh my! lambat lagi tuh!!!! hukhuk... BORHAN dalink.....!!!!



Alahai CendoL!!!! ai dah terigau-igau dah niii..... tgok gmbar pon jadi la......nyum2..

Sunday, July 15, 2012

PART 3~~~~~KANDID SHAZrAh n YusSuF Si HENcEk tUnAng

~~~~~sweetnya~~~~~








ololololoooo comeinyaaaa depa....


siap ada border lagik!!








pya la susah nak ambik pic derang ni..hadoik!!



aik! mana mau larik?????

masih malu2.. Shazrah dah blushing kot! hihi..cinta muka buku....


Ko pon nak enteprem gak!!!??? ish2..

Layan je laa....hihi....huahuahua......

prasan chantek ek!

pic kat ats tu cuma iklan jer naahh..sebenarnya nak crita ttg tempe kat bawah nii... tengahari tu Su ajak hubby kuar jalan2 kat Kuala selangor.. iye la kan..alang2 dah mai tu..xkan nak dok diam ja.. so kluaq la cari makanan kesukaan org JAWa... Su bukan Jawa tapi mmg jatuh cinta sangat dengan Cik TEMPE ni..hurmmmm suka sgoh la..camne nak ckap ek... so suruh hubby pi bli kat kedai makan...


taraaa....TEMPE masak ape??? xtau..yg penting ada TEMPE...



korang suka tak makan TEMPE??????



yang ni bukan kilang TEMPE hokay..ni hotel yg kita dok cari masa mula2 sampai kat KS..tapi x jumpa....huaaaaaa....nape ko suka mnyorok??????


Gara2 asyik dok meronda..INTAN pon tlena...hurmmm..mama n ayah bleh la..manja2 ..meowwww.....tlebey sudaaaa......;)


IntaN dapat kawan Baru..

Masa pegi rumah tunang Shazrah..Intan terus dapat kawan baru..hensem plak tu..kawan bbaik nak yeaa....layaaann...................







abang nama x ingat la..adek nama Amri kot! ensem kan!!!


budak2 mmg cepat mesra alam .....alahai la IntaN..... "_____"