MY VVIP

Wednesday, July 18, 2012

CHEEZY WEDGES VERSI MELAYU

Assalammualaikum sahabat2 Su

nah jamu mata dulu....



Wedges ni bukan Su buat k.. hubby beli time ambek anak2 balik KAFA petang tadi.. klu anak2 nampak gerai wedges ni..kompom kena berenti beli.. Su x berapa suka sebab dia mcm oily sikit..maklumka umur2 Su ni kena la jaga kesihatan..( huhu..macam pakar diet plak) Risau gak bila dok pikir ttg kualiti minyak yang si penjual ni gunakan..sekarang ni kan ada juai "minyak masak terpakai" harga dia pon lebeh murah..takut gak la... dah la Su tak rajin nak buat benda2 alah camni.. yang lebih merisaukan Su ialah si bapak pon sukan bangat wedges ni..hadoik!! kalestrol tinggi bang oiiii....!!!

mengalahkan anak2 la...



20 comments:

Nazayiena said...

Anak2 kak Nurul pun suka cheezy wedges nie.

eita said...

mungkin kena selera kot..tu yang beria2 makan..
nampak macam sedap je tu

Rai said...

aritu saya buat sendiri je wedges ni.. yang oven bake punya.. guna minyak untuk lumur atas potato tu je.. boleh kata kurang sangat2 minyak kalau banding dengan yg dijual ni..lagi pun murah sikit.. hehehe..

Lydia Miza(Aidyl Azim) said...

kaksu wat sendiri je lah..dan kaksu leh tukar pki minyak bunga matahari atau minyak jagung.LM guna minyak dua tu je.lbh berkhasiat.klu buat sendiri campak 3-4 ketui kat adik ye.

Ujie said...

Su beli la yg frozen. Ada jual. bolehla control minyak tu. Lps tu atasnya letak mayonis..thousand island. sdp!

Suhana Shuib said...

Nurul : tu la kan...bbudak mmg minat sgt dgn makanan mcm ni..nak tak nak kena la beli..

Suhana Shuib said...

eita : mmg sedap pon..kak su penah gak la makan tapi x selalu..oily sangatla..

Suhana Shuib said...

Rai : aik? benda ni ada juai kat market ek..igtkan nak kena potong kentang tu..uishhh nak pegi belila..

Suhana Shuib said...

Lydia : tu la kak su pon baru tau yang benda ni boleh beli kat market..pasni nak buat sendiri..boleh kontrol skit minyak tu kan..

Suhana Shuib said...

Ujie : kak su nak try wat sendiri pas ni..tq yea bagi info..sbb sblom ni tak tau yang benda ni juai frozen..huhu..

Dayah N said...

Dyh pun suka.... =)
Salam kenal kak Su...

Suhana Shuib said...

Dayah : slam kenal ngan kamu jugak.. aik Dayah pon suka gak wedges ni?? hihi..samala ngan kak su..;p

ct rahani said...

sedapnya.. nak buat sndiri cheezy wedges nih tp smpai skrg x terbuat2.. huhu..

Suhana Shuib said...

ct rahani: Su pon sama la..seblom ni x tau yg frozen..igtkan kena potong ubi kentang seketoi2..huhu

yuzi musa said...

wah... sedap nyer..:)

Suhana Shuib said...

yuzi : mmg sedap wedges ni..ari2 anak minta suh beli..

Wanieys said...

sedapnyer tgk cheezy wedges tu...teringin pulak wani tgk hahhaa

Suhana Shuib said...

Wanieys: huhu..tu la..Su pon suka makan gak..tapi so oily laa..kena diet sket..berat dah berlebey2 dah ni..;D

Kumbang Jingga said...

hehehe rajinnya amik pic..sy pun suka makan cheezy wedges hahahahaha

...sWeeT uMi... said...

jgn kata kiter...budak-budak mmg suka cheesy wedges ni...anak umi si mirul tu kalu nmpk mmg dia bedal sorang je hehehehe