MY VVIP

Friday, August 27, 2010

Besday Shakir Vs Ice Cream..

Salam kengkawan..^_^


Semalam kan Pelangi dah janji nak tepek gambar2 besday Shakir .... Lagipun besday dalam bulan posa ni..susahla skit nak celebret. Pelangi call hubby suruh beli ice-cream jer..hihi..bukan kedekut la..cuma klu beli kek pun bukannya nak habis makan kan....muak la... klu ice-cream tu konpom abissss.... Jom semak gambar... ..^_^

Ni la ice-cream nya..amacam best tak...


yummie..yummie.. Bismilahhirahmanirrahim.....


Si Shakir dengan muka hepy... hihi...
p/s : Petang ni Pelangi akan berbuka di Hotel Regency AloR Setar... opis hubby buat majlis buka puasa so nanti Pelangi critakan k... jumpa lagi.....luv uols....

Thursday, August 26, 2010

Hepy Besday AzMar ShAkir HafiZi




Salam kengkawan.... ^_^

Ari ni besday anak Pelangi yang No: 3, dah umur empat tahun anak mama nii....muah..muah..

Hepi Besday nak yeea....mama doakan agar Shakir sentiasa dilindungi Allah S.W.T dan dilimpahi oleh rahmat-Nya. Semoga anak mama bahagia dunia akhirat...amin...malam ni nak celebret skit..bolehla snap2 gambar guna kamera baru...huhu... tungguuuuu!!!!!




Wednesday, August 25, 2010

Me & my new camerazzz...

Salam kengkawan semua....^_^

Dah banyak ari Pelangi tak "berentry" kan...haha... (macamla entry ko femes sgt Cik Pelangi ooiiiii) rasa macam dah tak dak idea..mungkin sebab posa puasa kot... kan bila berpuasa semua akan jadi kering mering so paham2 je lah.....

Dan salah satu punca malas nak berentry ni sebab kamera Pelangi buat hal... entahla macam dah nyanyuk jer kamera tuh .....:-(

Ada aritu kan seblom posa kat opis Pelangi ada buat jamuan ......Pas tu adala snap2 gambar kat dalam mahkamah.. (korang ingat senang ke nak ambek gambar kat dlm mahkamah...susah oooo.. hanya orang tertentu je yang dbenarkan tau dak...) tengok2 gambar tu xdak dlm memory....punyala frusstttt giler... Buat malu kat Puan Majistret jer..dahla gambar tu yang dok didambakan..tup2 yg tu yang tak dak...(maaf ye Puan Majistret)...

Pas tu staff2 kat mahkamah siap kata *" ko tangkap gambar tak mintak izin kot"...* oikss nak mintak izin kat sapa...mulala dok pikir2......hmmmm... diaorang ckp kat dlm mahkamah tu "KERAS"... bila Puan Majistret tanya..Pelangi pun ckp camtu jugak la **..boleh percaya ker...huhu...

Oleh kerna frusst yg tahap maksima tu..Pelangi dah buat keputusan..(aik mcm nak bg keputusan kat mahkamah lak..hehe..berangan jap... ) Pelangi nak beli kamera baruuuuuu..... yahooo......

Tadi pagi dah kirim duit kat hubby suruh beli newzz kamera... so tunggu je lah..petang nanti baru bleh tengokk..x sabo dah ni... keciwi la plak... Pesanan buat Puan Majistretku... lain kali klu buat jamuan lagi jangan lupa mintak izin.....hehehe...

pilihan yang melampau..huhu...



yang ni ok ker....

rasa2 yang ni ke????

p/s : beli ikut kemampuan..bukan ikut perasaan...hihi..... (cakap kat diri sendiri nih.. :-)

Saturday, August 21, 2010

IbU dan AyaH.... aPaLAh dosaku....



Salam kengkawan..^_^

Dah lama Pelangi tak update blog ni.. tak sempatla..crita tu bnyak tp masa kurang la... tak pe, apapun kita semua dah selamat menjalani ibadah puasa yg ke :-11.. ada sapa2 yang dah ambek cuti dah ka.. ala biasa la kan..nama pun pompuan.. klu x cuti tak sah la.....xcept pregnant..ada sapa2 yang dah terpregnant ke..ahaks..terpregnant ( ada ka ayat camni..hihi..) nak crita bab pregnant ni kan.. pregnant halal tak jadi masalah..yang dok jadi masalah pregnant haramm...dahla pregnant haram pastu bila dah beranak..dah dibuang plak bayi2 yang tak berdosa tu...masyaalllah apa la nak jadi dengan dunia hari ni....

Bagi pandangan Pelangi semua bermula dari diri sendiri.. specially kaum hawa kan.. kita kena ingat bahawa diri kita adalah milik kita (dan ALLAH) dan semua keputusan ditangan kita...apa2 hal kita yang akan menanggung.. klu dapat lelaki yang bertanggungjawab alhamdullillah tapi kalau dapat yang disebaliknya camna?????

Ingatlah...

Walaupun kita di alam pertunangan sekalipun ( konon2 lagi selangkah akan ke gerbang perkahwinan) tapi itu bukan jaminan bahawa lelaki itu akan menjadi suami kita ..adek2 kat luar sana kena ingat semua ni..bukan Pelangi nak berleter tapi sekadar nasihat.. selagi tidak dilafaz akad nikah di hadapan Imam...jangan sekali2 menyerahkan mahkota kita kepada mereka (lelaki).. mereka memang pandai memujuk tapi yang nak menanggung bala....KITA.... keluarga akan menanggung malu..kesian dekat ibu dan ayah yang membesarkan kita... kita kena fikir bahawa dunia berputar bagaikan roda.. kita juga akan berkahwin dan mempunyai anak suatu hari nanti dan cuba bayangkan jika perkara ini berlaku pada anak kita...(mohon agar dihindarkan)... ingatlah adek-adek di luar sana.. berzina adalah DOSA BESAR.. tapi apalah dosa bayi yang dilahirkan sehingga dibuat sebegitu rupa..Membunuh juga adalah DOSA BESAR.. tak terbayang balasan ALLAH di akhirat nantiii.....

* PERHATIAN : Coretan diatas hanya ditujukan kepada lelaki yang tidak tahu bertanggungjawab... dan kaum HAWA yang tidak ada perikemanusiaan...








Mereka sepatutnya di belai dan disayangi bukannya dibuang sesuka hati...Pelangi tak sangup nak letak gambar2 bayi yang dibuang..sedih sangatttt...T_T

Friday, August 13, 2010

Ini aja yang termampu....

Salam semua....^~^

Sebenarnya N3 ni ditaip semalam, sebab Si Aisar asyik dok nangis, Pelangi pun save kan dolu..
Malas nak karang ayat semula..belasah je la yang semalam punya..kengkawan baca la ye..jangan segan2 plak..buat mcm rumahtangga sendiri..haha... ayat2nye lebih kurang cam kat bawah ni... :-
"Pelangi baru jer balik nii... tadi berbuka puasa kat luar.. Bawa anak2 beli juadah berbuka di Pasar Ramadhan Gurun, pas tu bbuka kat dlm keta... anak2 kata seronokla mama bbuka kat dlm keta.. huhu... camtu pun ada ka.... Kita makan ringan2 je.. sebab dah janji dengan hubby nak ajak2 gi makan kat Pizza Hut.... (arini kan besday Mr Hubby>.;-) ) setakat ni itu je yang Pelangi mampu kan....Actually there're no cake..no candle just pizzzzza........ (nak speaking London plak....) pizza pun pizza lah kan...

Tapi anak2 yg paling hepy skali..sebab Pizza Hut kat GIANT Sungai Petani tu kan dekat dengan taman mainan..jadi paham2 je lah... Tapi mama diaorang pun rasa best gak sebab dapat makan dengan aman dan tenteram.. anak Pelangi.. Si Mirul tu bawa adik2nya pi main..diala yang jadi bodygad..legaaaa rasanya......Mama & Ayah makan macam orang bdating plak... syukur alhamdulillah....."


Itu aje la crita semalam....kat bawah ni gambar yg sempat disnapkan .. semua ada, xcept mama dia...nak tau sebab apa..... tepuk dada tanya selera..hahaha...

Hubby n Si Mirul

Our Large Pizza..huhu... (boleh supply lemak kat badan bkilo2 nih...)


Si Shakir yg suka berposing...

Si Fahmi yg senyuman x brapa nak jadikkk...

Si Aisar yg suka membaca..reti baca ke tuu....

-Wassalam-... ^_^

DAH TUA @ DAH MATANG.. ^_^

Salam semua...^_^

Ari ni kat nogeri Kedah cuti am..jadi dok lepak2 kat rumah jer la..Jadik nak crita direct to the point lah..hihi...today's my hubby besday..yg ke-37..hembek ko..dah tua ke??? Pagi tadi semasa sahur tanya Si Fahmi (anak no: 2) bukan anak isteri No.2 .. anak Pelangi yg no.2..huhu..

Mama: Fahmi..nak beli apa ye hadiah untuk ayah?

Si Fahmi : emmm beli la baju ka..kasut ka... (pandai jawab yee...)

Mama : kita pi beli mainan kat ayah nak tak?? (soalan perangkap nak uji minda Si Fahmi)

Si Fahmi : mana boleh..ayah bukan budak2.. (hambek ko... :-( nak uji minda konon... )

*Nak kena discuss dgn anak2 nii..nak beli hadiah apa kat hubby??? klu beli baju raya pun okay gak kot..jimat sket..mcm org2 tua kata : sekali harung ja.. Hadiah besday + baju raya... ^_^,
bleh ka camtu.. , mesti kengkawan kata Pelangi ni kedekut kan??? bukan kedekut bjimattt la.... ekonomi meleset...(klu nak beli utk diri sendiri ekonomi x mleset plak..he..hehe..)

Xpe2 apa2 pown ..i luv u hubby..a'ha gatal gitu.. kengkawan kat luar sana, doa-doakanlah smoga hubby Pelangi dipanjangkan umur n dimurahkan rezki ye, Bagi Pelangi samala jugak.. nak wish kat hubby:

HAPPY BIRTHDAY MR.HUBBY.... SEMOGA HIDUPMU SENTIASA DILINDUNGI OLEH ALLAH DAN HAPPY SELALU K.. MAMA N ANAK2 MENGUCAPKAN SELAMAT HARI LAHIR... WE ALL LUVS U SO MUCHHHH..... ^_^


Thursday, August 12, 2010

Malasnya......



Salam semua..... ^_^

Malasnya arini.. Majistret cuti plak... syoknya kalau boleh cuti same.. Cuti ada baki lagi 4 ari jer..camne ek...:-(


Nak simpan untuk nak sambung cuti raya la..anak demam la.. emergency la.. mcm2 la.. cukup ke 4 ari tu... pening..pening.... ni dok tengah boring tahap maksima nih..tolooonggg........ keja ada tapi malaih nak buat...hmmmm.... x bestnya..nak balikkkk.... tapi klu balik pun bukannya bleh makan... arini bleh balik pkul 3.30..x sabaq aih....petang ni nak pi jalan2 kata Pasar Ramadhan Taman Ria, Sg Petani..sapa nak ikot?? jommm....




Tima kaseh ler kerna sudi mdengaq keluhan ku inih.......


-Salam Ramadhan-

Monday, August 9, 2010

AMIRUL JADI VVIP... ^_^

Salam semua...^_^

Kelmarin anak sulung Su, Si Mirul dok merengek nak makan kek kat "Secret Recipe". Kebetulan arini hubby Su cuti so selepas abis kerja terus gi ambek dia kat rumak mak n bawa gi kat tempat idaman Si Mirul. Adik2 tinggal kat nursery.. Su cuma bawak dia sorang jer..konon2 nak layan dia 100 persen la arini.. konon2 ala2 layan VVIP gitu..selalu kalau ada adek2, Si Mirul terpaksa mlayan diri sendiri... sebab mama & ayah kena layan adek2.. cian Si Mirul kan.. takpa arini mama & ayah layan Mirul sorang je ye... Semua permintaan akan cuba mama tunaikan... So jom layan gambar2 yg di SNAP semasa kat sana k... layannnnnnnn................


Sunday, August 8, 2010

Ramadhan bakal menjelang lagi.....




Allhamdulillah.....

Syukur kepada ALLAH yang Maha Pengasih lagi Maha Penyayang, sudah terasa kelembutan bayu Ramadhan yang dititipkan oleh ALLAH S.W.T.. alangkah damai dan tenangnya jiwa ini tidak sabar untuk melewati bulan mulia ini sekali lagi....Semoga kita semua akan mendapat rahmat dan pahala yang berlipat kali ganda dari-NYA... bersama2 lah kita mencari rahmat-NYA...AMIN......

Tuhanku....
Sesungguhnya hanya padamu aku berserah
Aku bersyukur dengan segala pemberian-Mu
Terima kasih Tuhanku...
Kerna menitipkan bulan Ramadhan yang mulia ini kepada hamba-hamba-Mu.....

Saturday, August 7, 2010

4 The 1st Time Pelangi dapat AWARD....


Pagi ni dok blogwalking blog kengkawan.. dan nampak satu award yang diberikan oleh "Pengembara Jalanan" untuk semua kengkawannya.. including me lah he..he.. so ambik n tepek kat sini2... tima kasih yeaa....


Friday, August 6, 2010

Mengidamkah suamiku ini???? :(

Entry untuk petang ni nak crita pasal menu lunch ari ni... he..he.. biasalakan ari2 cuti camni la nak main masak2 kat dapur tu.... Cian kat cik periuk n cik belanga..sekali sekala baru nak guna....;p

Hubby dok merungut dah lama tak makan spagethi hasil air tangan isterinya nih.. (x tahukah yg isterinya tak dak mood nak masak ni.. asyik nak tercongok kat depat PC jer..ha..ha..) tapi oleh kerana hubby dah buat rungutan jadi dengan rajinnya ku gagahkan diriku ini untuk masakkan menu keinginan hubby ku itu....(ayat powezzz)

Bahan2 utk nak masak spagethi mmg dah ada kat dlm peti sejuk pown... so tunggu apa lagi..... cik periuk n cik belanga bersiap sedialah untuk menjalankan tugas anda ari ni....muahahaha....... Bahan2 x yah crita kot.. macam yang uols buat jugakla... ikut citarasa masing2..klu nak masam tarukla tomato puri byk ckit.... Su letak gambar je yea..... Ni mmg menu kesukaan family Su....

Ini hasilnya TARAAAAA..........

Thursday, August 5, 2010

PELANGI: SAHABAT BLOG @ KELAB BLOGGER

http://amirulamzar.blogspot.com/2010/08/sahabat-blog-kelab-blogger.html

salam semua..Su baru join Ben n the club.. harap2 pas ni bleh dapat ramai kengkawan lagii.. bestnya tak sabar nak berkenalan dengan kengkawan baru .. Salam perkenalan di.hulurkan buat semua blogger2 kat luar sana...klik2...... ^_^

SAHABAT BLOG @ KELAB BLOGGER

SAHABAT BLOG @ KELAB BLOGGER

Wednesday, August 4, 2010

Sepupu Sepapat Nasik Kandar Kapitan..


Nasik Kandar datang lagikk..he..he.. Nak sambung entry PENUNGGU MAHKAMAH tadi.. ahaks... Tadi petang slps 2 jam lebih jadi PENUNGGU,hubby datang ambik kat opis, perut su dok bunyi "krok krak..krok krak" cian perutku nih.. lapaq yea... ajak hubby singgah kat kedai nasik kandaq kat Bedong (area kat jalan nak pi PERWAJA) kedai tu nama apa entah..lupa plak nak tanya.... pastu kena beratuq dulu..macam nak naik bas sekolah plak.. sedap gak masakan kat situ... Su snapla dua tiga keping gambar untuk masukkan dlm entry nih..ha..ha,, sajalah nak kasik kengkawan terliuq... gambar yang kat atas tu nasik Su yang punya.. saja download gambar kasi kecik skit..nampak ler mcm makan skit saja kan... ;-)
Yang kat tepi tu hubby yg punya...ha..ha.. pinggan tu besaq kan..ha..ha.. hubby makan kuat lorr... :-)

Aku dan Penunggu Mahkamah..

Salam semua.. ^_^

Kengkawan mesti heran tengok title kat atas tu kan.. mesti ingat Su nak crita pasai hantu ka..jembalang ka.. betoi dak..ni bukan crita seram la..klu kengkawan nak tau...,ni nak habaq mai.... ,tukang dok menaip ni la yang dah jadi PENUNGGU tu.. dok seko-seko kat dalam mahkamah sampai pukul 6.30.. bayangkan la opis hour smpai pukul 5.00 ptg. orang lain smua dah balik....huaaaaaaaa.......

Tau dak pasai pa Su kena jadi PENUNGGU MAHKAMAH.... sebab ari ni mai keja ngan hubby..roadtax moto dia dah expired so kita carpool la ari ni... dia kerja kat Alor Setar,, Su plak kat Gurun so ambik masa 30-40 minit gak la nak sampai kat Gurun tu pun bgantung pd traffik.. Pas tu hubby ada meeting plak.. jd kena la tunggu... Su ni benda yang paling Su x suka ialah TUNGGU.... boringla..... dok tercongok kat dlm opis tu seko2... rasa seram pun ada...

Tuesday, August 3, 2010

Nasi Goreng Recycle,... bleh ka?

Salam semua.....^_^

Malam ni bersiaran dari dalam bilik bacaan.. he..he.. tenang n peaceful....Su baru sudah memasak ni. Masakan orang malas je..maklumla kerja kan..apa yang sempat n mudah tu la yg jadi pilehan. Tadi petang kat opis kan ada jamuan so ada banyak nasik lebih, jadi bwak la balik skit. Anak-anak Su ni gemarkan nasik goreng... jadi mamanya yang malaih ni pun buatkanla... nasik gorengkann mudah..x yah dok kalut2 nak buat gulai ka, ikan goreng ka... semuanya main campak2 kat dalam nasik tu ja... sonang bai tu..... ^_^


Bahan2nya tak pyah crita kot.. Su cuma tepek gambar jer okay... korang kat luar tu lagi pandai rasanya...









Tu dia..... "NASIK GORENG RECYCLE" ... cuba la yeaa.....

Jumpa lagi....

Majlis Perpisahan..

Salam semua....^_^

Ari ni dok kat Mahkamah Majistret Yan.. so Polis Mahkamah ada buat jamuan perpisahan untuk Pegawai Pendakwa Tuan Tan.. masa dok tengah snap2 gambar bateri pula abis... kantoiii.....

Tuan Tan Selamat bertugas di tempat baru.. :) dari kami warga Mahkamah Majistret Yan.


















* gambar warga mahkamah Majistret Yan...







Monday, August 2, 2010

Penangan GCB


Salam.....^_^




Banyak blog kengkawan yang dok crita pasai GCB.. hebat sangatkah penangan GCB ni.. So hari ni hubby offer nak pi makan di Mc D..... ingat malas gak nak ikut.. tau2 je lah kan.. malam2 makan burger.. bertambah-tambahla lemak tepu dalam badan yang sudah kaya dengan lemak2 ni..... ;p





Tapi dah orang nak belanja kan.... nanti kecik hati plak......rezki jgn dtolak .. :)




So McD I'm cominggg.....
GCB satu!!!!!!!.....dan.......... dari gambaran Su, rasa GCB ni .....emmm.....rasanya besa2 saja... (atau mungkin x brapa lapar kot).. tapi xler sodap sangat.. tu pun ikut citarasa masing2 la.. bagi Su besa jer... Rasanya Quarter Pounder lagi sodap........ punah jua dietku ari ni.... sape nak jawabbbb..........




Psttt : ishkkk.....slownya tenet malam nih... malaih nak tunggu.


Kempunan Nasik Kandar Kapitan








Salam semua....... ^_^

Kisah yang nak ditepek kat sini berlaku pada 31.07.2010. Walau dah banyak ari tapi nak tepek jugak.. kebetulan adik ipar ada buat kenduri nak sambut bulan RAMADHAN n doa selamat.. jadi kami sekeluarga pun pergi la kan.. Bertolak dari rumah lebih kurang pkul 9.00 pagi. Janji dengan hubby nak tolak selepas subuh konon2 awai la tu.... tapi al maklum la kan dengan anak2 yang ramai.. dan ari tu plak ari cuti kan... kejutkan anak2 pun macam batang kayu.. golek je lebih tapi bangunnye tak jugak... pi mai..pi mai dok tang tu..... mulalah mamanya nak tumbuh tanduk..he..he.. akhirnya bertolak jua kami sekuarga ke PENANG!!!.....

Nak dipendekkan crita majlis tu selesai lebih kurang pukul 5.30 ptg dan kami sekuarga pun nak balik la.. tapi Su kata kat hubby :

Su : Abang jom pi makan nasik Kandar Kapitan, dengar kata nasik beriani dia sedap.. mmmm..
Hubby : Jom kita pi cari tengok .... rasa-rasanya kedai nasik kandar tu dekat2 area KOMTAR ja....

Pas tu Su n family pown pi la cari kat area KOMTAR..pusing punya pusing n entah berapa kali pusing2... last kali x jumpa pun.. telan air liur je lah... hubby kata lain kali je lah kita mai cari..lagipun dah nak malam.. So Su yang kempunan ni ikut je lah walaupun ikut hati ni nak suruh cari jugakkkkkk.... tapi kontrol... pujuk hati ni sebab kesian kat hubby sebab malam ni hubby nak pi SHAH ALAM.. esok ada kelas kat UITM.... Jadi kami pun balik.. anak2 ajak naik feri..so layan je lah permintaan anak2 tu.. Tapi dalam hati memang frustttt sgtttt......... Nasik Kandar Kapitan!!!!!!!!.... dimanakah dikau..... :(
Psstttt : Kengkawan..! kat mana ye Nasik Kandar Kapitan ni ah???.... bleh bagitau dak....