MY VVIP

Thursday, December 30, 2010

Fahmi 1st day pegi sekolah...


Pagi ni kena pergi sekolah Fahmi untuk pendaftaran darjah 1, so Pelangi & hubby pagi2 lg dah siapkan si Fahmi ni..ingat pendaftaran pukul 8.00 pagi..tup..tup.. bila sampai di sekolah, sapapun tak dak... masa tu awal lagi lebih kurang pukul 7.40 pagi.. rupa2nya daftar mula jam 8.30 pagi.. Fahmi dah tak sabar2 nak pi sekolah.... macam x pecaya plak, Fahmi dah darjah 1, cepat sungguh masa berlalu..... Pelangi sempat lagi suruh Si Fahmi tu posing2 ngan baju sekolah dia pagi ni... meh kita tengok gambar2 kat bawah ni k....



sarapan pagi....





kat dalam kelas....



Mirul -n- Fahmi

Me & my cake...

Ari ni nak crita pasal aktiviti semalam kat rumah... kan entry yg lepas2 Pelangi ada beritahu yg Pelangi sekarang ada hobi baru... haha... entah nape yek.. Pelangi ska sangat wat kek... ari2 buka blog pon tgk blog yg ada banyak kek....

So dah bermacam2 kek yg Pelangi dah buat... antaranya kek marble cheese, kek chiffon, kek sponge and carrot kek... bagi kat sedara mara rasa kek Pelangi & suprisenya ada yg dah order kek kat Pelangi... So Pelangi yang tak brapa nak pandai ni pun dah ada pelanggan... macam x pcaya plak..hihi... Semalam Pelangi buat carrot kek yang diorder oleh sepupu Pelangi... biasa aje kek itu.. tapi Pelangi nak kongsi gak dgn kawan2 blog Pelangi... So layanla pic kat bawah ni yea....


Nak deco x berapa pandai so main tabur2 badam jer la... *wink..wink*

Kek ke -3 yg telah di order dari Pelangi Bakery.(prasan jap).... haha... jangan marahh.....

Pelangi enjoy sangatt.... see u... ^_^


Thursday, December 23, 2010

Hobi baru Pelangi...

Salam kengkawan...^_^

Pelangi nak crita ni.. me ada hobi baru la.. entah nape sejak akhir2 ni asyik nak baking kek jer... boleh kata hampir setiap hari mesti buat kek...

so nak crita pasal semalam... hubby kata x payah la buat kek malam ni..esok la pulak... tapi anak Pelangi yang sulung tu asyik doy nanya "bila nak buat kek ni mama" abang nak decor (hias) kek tu...

Amboiii...kecik2 dah nak deco kek..mama ko ni dah tua baru reti buat kek..deco memang fail teruss....


Semalam Pelangi buat kek karot.. dah lama tingin nak buat.. semalam baru dapat sempurnakan...


Gambar ada tapi malula nak tunjuk.... layan jer la gambar dr Mr Google ni k...




Wednesday, December 8, 2010

Aisar Najmin

Dah besar dah anak mama nii...Aisar Najmin anak perempuan Pelangi (the only) buat masa ni la.. besok2 tak tau lagi...hihi...(gelak gatai jap..) Umur 1 tahun 7 bulan.... hobi : membaca..(w/pun x tau membaca tp dia suka sgt tengok gambar-gambar kat dalam buku2 abang2nya...








Pi Mai.. Pi Mai... tang tu jugak....

suka sangat tengok pic ni...

Aisar jeling kat sapa tuu...

(Kat Hill View) Fahmi dengan aksi kungfu yg x brapa nak jadik... layan jer...


Kemarin Pelangi & family pegi kePenang... sajala bawak anak jalan2..lagipun kemarin kan cuti... Masa nak keluar dari rumah tak beritahu pun kat anak2 nak pegi mana... biar mereka berteka-teki... Mirul asyik dok tanya nak pegi mana ni mama... Me : secret la...

Pelangi mmg dah selalu sangat ke Penang tapi nak wat mcmana itu jer yang paling dekat... Hubby bawak pegi kat Hill View, Persiaran Gurney & Padang Kota... kat Hill View tu.. pemandangan mmg cantik sangat... Persiaran Gurney masa Pelangi sampai kat situ hujan la pulak...Padang Kota biasa la.... lepak2 kat tepi pantai sambil tengok karenah anak2... so far nampak diaorang happy la.. walaupun dah banyak kali pegi situ...

Anak-anak ni kan.. asalkan tempat tu ada playground mesti mereka suka.. bawak pegi la berapa kali pun mesti mereka enjoy....

Me & Hubby : Layan jer gelagat anak2.. asalkan mereka gembira.. kita pun rasa bahagia kan...

Sunday, December 5, 2010

Still Pening & Loya...



Salam kengkawan... ^_^

Jam dah pukul 4.25 ptg... tadi hubby col tanya macamana..masih pening kah...

me : still pening..n loya2...

Hubby : nak test ka???

me: Nop..

hubby : i belikan...

me : Nop...

Result : still not sure.... x kan kot.....

me : so konpius la....

Me : Pening & Loya... whyyy.......


Salam semua...^_^
One more entry nii... nak crita pasal sakit & pening kepala plak...
Tak tahu pasal apa sejak 2-3 ari ni asyik sakit & pening kepala jer... pagi Jumaat ari tu sampai x bleh bangun sebab pening sangat..siap memusing2 lagi mcm "merry go round "plak.. bila dah mmusing tu mula la rasa meloya..dah kena gi muntah plak... eeeee..... tensen la... takkan la... dot..dot..dot.. kot... nooo...x ready lagi .... harap2 tu tak la.....
Petang tu lepas pi nengok movie ( sempat lg tu.. pening2 pun pi cinema jgak..hihi.. actually dah rasa ok skit ptg tu..... )Pelangi pegi klinik.. bgtau kat doktor yg pg td pening, loya n muntah... terus doktor tu cakap : Pregnant kot... xmaulaaaa....mental Pelangi belum ready la untuk tu... yg dok ada sekarang pun x tlayan..camna nak tambah satu lagi.....Pelangi suruh mr.doc check BP jer... BP ok plak.. nape pening ehh....
Minggu depan nak pegi klinik lagi ..... nak check betoi2...
Apa2 berita Pelangi bgtau k....

"Chronicles of Narnia"



Salam semua... ^_^



Nak crita pasal ari Jumaat lepas... hajat hati nak bawa anak2 pegi tengok cite "ngangkung" kat Village Mall... tp hubby pi tanya x dak plak.. klu nak tengok gak kena pi kat Central Square.. so malaslah..sebab dah parking kat VM so hubby suggest tengok gambar "Narnia"... apalagi anak2 punya seronok.. sebab klu ikut tarikh tayangan Narnia akan tayang pd 9 Dis 2010... nape tayang awal ahh.... lupa nak tanya kat toke wayang tu..hihi..
Gambar tu 3D so kena pakai cermin mata 3D.. anak2 plak x biasa pakai..mcm2 soalan yg ditanya...jenuh plakla nak jawab....
Crita tu ok gak.. so asalkan anak2 hepy... me & hubby layan jer...
i luv my kids so much....
pas ni nak nengok crita apa plak yea... tungguuuuuu................

Thursday, November 11, 2010

KEK HANGUS??????

Salam kengkawan semua... ^_^
Dah lama rasanya tak bersiaran di blog nih...
Malam ni terasa rajin sangat...maklumlah ada peristiwa baru.... cewahhh!!!!!... macam arini
dalam sejarah plak... bukan pasai malam ni malam jumaat k... no.....no.....no.....no....
ahaksssss..... (gelak gatai jap)
Pelangi buat kek laa... dah 2-3 ari dok tengok internet.. dok baca resepi "Kek Gula Hangus a.k.a
Kek Sarang Tebuan @ Lebah.... aritu ada sekali Pelangi makan kek ni kat rumah adik Pelangi...
pastu terus dok teringat2... So macam orang meroyan la plak kan.... dan tadi masa balik kerja
singah beli apa2 yg patut ... Balik rumah jer terus buat kek nih....
Resepi ciplak dari Cik Mat Gebuss... so sapa2 yg bminat sila la layari
http://tiffinbiru.blogspot.com/ . dan hasilnya amatlah memuaskan hati kerana Pelangi sebelum
ni mmg fail bab2 kek nii..... klu nak buat mesti beli tepung kek kotak n add telur jer.... :-)
Lihatlah...pandanglah... ala2 lagu zaman mak Pelangi... hahaha.... dipersembahkan "Kek Gula
Hangus Pelangi".... korang mesti jelessss.....tengok lobang2 kat kek tu memang Pelangi teruja
betoii.....

Jemputlah menjamu mata...... ^_^



P/s : Pas ni nak buat kek apa pulak yeaaa..... hihi..... ^_^

Sunday, October 24, 2010

QueensBay Beach... Jom...

Halloooo.....yuhuuuuu.................
So minggu ni Pelangi terasa rajin sangat untuk mengupdatekan blog.. so uols layan je lah apa2 aje yang Pelangi conteng2 kat sini k... baca sampai abis tau...

Ari Jumaat lepas, Pelangi satu pamily gi jalan2 kat Pulau Pinang... pegi rumah adik ipar..lepak2 kat situ sekejap... (layanan yang diberikan dirumah adik ipar amatlah best-- kena puji2 sikit kan..len kali pi orang layan lg bagus kan..kan..kan.... ( uols dengaqla Pelangi dok merepek nih...) muahahaha.....

lepas solat Ishak..hubby ajak balik..so balikla kan.... dalam pjalanan nak balik tu..Pelangi pun buat2 la suara ayu..hehehe...

Pelangi : Abaanggggg..... jom kita pi Queensbay (betoika eja mcm ni.... hentam je la)

Hubby : ada apa kat situ

Pelangi : Jom la jalan2 di pantai kat situ.... dengar kata best tempat tu...

Hubby : okay... ( tu yg i loike my hubby..susah nak kata 'NO'... )

Pegi kat persisiran pantai tu punya la ramai orang meniaga..macam night market.... lampu2 lip lap...lip lap.... (Pelangi jd jakun jap)..cari tempat parking pun susah..last kali dpt gak park kreta... tp yg x bestnya park kreta betui2 depan tempat orang meniaga mainan..... weehhhh..... abisla duit mama korang.....



Nampak tak tu.... Amirul dok tengah kira berapa mainan yang nak beli weehhhh..... ;(

Fahmi dengan pedangnya weehhhhh............$$$$$$ terbang....... ;(


Apapun mmg best la kat situ.... ^_^


Monday, October 18, 2010

Sepetang Di KuaLa SePetaNg....

Salam semua.....^_^
Bersiaran dari opis ni... time rehat la..bukan curik tulang ... ;) .... Nak cerita tentang hal ehwal yang berlaku pada tarikh : 16.10.10....aik macam nak baca berita plak.....hihi.... ;D


Pelangi dalam perjalanan nak balik Kedah.. pastu cakap dekat hubby teringin nak makan mee udang Kuala Sepetang... dok dengaq crita orang jer.. jom la pi rasa sendiri.. hubby pun cakap "Jom"..so apalagi terjah jer lah... dari highway keluar kot exit susur keluar Changkat Jering (betul ke?) pastu ikut papan tanda ke Taiping dan uols akan nampak papan tanda bertulis Kuala Sepetang....
Kat tepi2 jalan Kuala Sepetang tu terdapat banyak kedai yang jual Mee Udang..so kena pandai2 pilih laa... Pelangi siap carik dalam internet lagikk... jumpa Kedai Mee Udang Mak Teh... Pelangi singah n makan kat kedai tu..ok gak rasanya...... boleh la..tapi udang mmg banyak... sampai x nampak mee....
So layan je lah gambar2 kat bawah ni...layannnnnn....^_^






ini la mee udang yang Pelangi makan tu.... udang tergolek2 kat dlm mangkuk tu...



Aisar & hubby

Nak ambek gambar kat kedai malu..belasah banner kat atas pokok jer lah..muahaha.....

Sila-sila...


-jumpa lagik yea.. ^_^

Wednesday, October 13, 2010

Hari Koko AMirul



Salam kengkawan..^_^

Hari ni baru terasa rajin nak "mengupdatekan" belog Pelangi ni..hihi..bukan apa.. xdak crita la... Tadi pukul 10.15 pagi masuk mengadap Puan Majistret n mintak izin nak keluar pegi sekolah Mirul.. naseb baik Puan Majistret yg baik hati bagi kebenaran... Puan Majistret pun serba salah nak bagi ke tak sebab ari ni ada Pegawai2 Khas dari "Palace Of Justice"(POJ) nak mai.....POJ ni adalah pusat Pentadbiran Badan Kehakiman di Putrajaya..korang jgn jeles... Pelangi kerja dgn badan Kehakiman wooo..... hihi... perasan jap..macamlah hebat sangat....


So lepas Puan Majistret bagi izin.Pelangi pun isi borang untuk keluar dari pukul 10.15 hingga 11.30.. kalau ikutkan hati memang tak mau pi tapi bila ingat dah janji dengan Amirul ..rasa tak sampai hati pulak..

Bila sampai kat sekolah ... Pelangi dok tercari-cari manala Si Mirul ni..budak2 kan ramai. Ishhh rasa mcm nak balik ja.. kat 10 minit gak la dok cari Mirul..akhirnya nampak jugak... berlari la si anak datang ke ibunya.... mcm berpuisi plak...Pas tu beli..beli..makan..makan...n cakap kat Mirul mama nak kena balik sebab ada hal penting kat opis..nasib baik la Mirul faham... ni ada gambar2 yang Pelangi snap kat Hari KoKo tu....layannnnn..................








Wassalam...jumpa lagi... ^_^

Sunday, September 26, 2010

weihhh nape malas sangat nih...

Salam kengkawan..^_^
Ni Pelangi bukak blog bawak penyapu, penyodok, penyawang..uishhh...semaknya blog Pelangi...
Laa lalang pun dah nak tumbuh dah..ish..ish..ishhhh.....
awatla yang malaih sangat nak update nih...
Gambar2 yg snap masa raya pun dok jadi pekasam kat dalam kamera...
Ni pun singah jap je sebab bersiaran dari tempat kerja ni...
jumpa lagi later k...

Tuesday, September 7, 2010

Salam Aidil Fitri

Salam semua..^_^
Insyaallah lagi 2 hari umat Islam akan menyambut Hari Lebaran yang mulia. Pelangi ingin mengambil kesempatan untuk mengucapkan

"SELAMAT HARI RAYA..MAAF ZAHIR & BATIN"

jika disepanjang Pelangi berblogger terdapat kata2 yang terguris hati samaada sengaja atau tanpa disengajakan.... sesungguhnya tahun ni merupakan kenangan yang manis buat Pelangi kerana pertama kali beraya sebagai "BLOGGER"...
Selamat Hari Raya semua... luv uols...

Friday, August 27, 2010

Besday Shakir Vs Ice Cream..

Salam kengkawan..^_^


Semalam kan Pelangi dah janji nak tepek gambar2 besday Shakir .... Lagipun besday dalam bulan posa ni..susahla skit nak celebret. Pelangi call hubby suruh beli ice-cream jer..hihi..bukan kedekut la..cuma klu beli kek pun bukannya nak habis makan kan....muak la... klu ice-cream tu konpom abissss.... Jom semak gambar... ..^_^

Ni la ice-cream nya..amacam best tak...


yummie..yummie.. Bismilahhirahmanirrahim.....


Si Shakir dengan muka hepy... hihi...
p/s : Petang ni Pelangi akan berbuka di Hotel Regency AloR Setar... opis hubby buat majlis buka puasa so nanti Pelangi critakan k... jumpa lagi.....luv uols....

Thursday, August 26, 2010

Hepy Besday AzMar ShAkir HafiZi




Salam kengkawan.... ^_^

Ari ni besday anak Pelangi yang No: 3, dah umur empat tahun anak mama nii....muah..muah..

Hepi Besday nak yeea....mama doakan agar Shakir sentiasa dilindungi Allah S.W.T dan dilimpahi oleh rahmat-Nya. Semoga anak mama bahagia dunia akhirat...amin...malam ni nak celebret skit..bolehla snap2 gambar guna kamera baru...huhu... tungguuuuu!!!!!




Wednesday, August 25, 2010

Me & my new camerazzz...

Salam kengkawan semua....^_^

Dah banyak ari Pelangi tak "berentry" kan...haha... (macamla entry ko femes sgt Cik Pelangi ooiiiii) rasa macam dah tak dak idea..mungkin sebab posa puasa kot... kan bila berpuasa semua akan jadi kering mering so paham2 je lah.....

Dan salah satu punca malas nak berentry ni sebab kamera Pelangi buat hal... entahla macam dah nyanyuk jer kamera tuh .....:-(

Ada aritu kan seblom posa kat opis Pelangi ada buat jamuan ......Pas tu adala snap2 gambar kat dalam mahkamah.. (korang ingat senang ke nak ambek gambar kat dlm mahkamah...susah oooo.. hanya orang tertentu je yang dbenarkan tau dak...) tengok2 gambar tu xdak dlm memory....punyala frusstttt giler... Buat malu kat Puan Majistret jer..dahla gambar tu yang dok didambakan..tup2 yg tu yang tak dak...(maaf ye Puan Majistret)...

Pas tu staff2 kat mahkamah siap kata *" ko tangkap gambar tak mintak izin kot"...* oikss nak mintak izin kat sapa...mulala dok pikir2......hmmmm... diaorang ckp kat dlm mahkamah tu "KERAS"... bila Puan Majistret tanya..Pelangi pun ckp camtu jugak la **..boleh percaya ker...huhu...

Oleh kerna frusst yg tahap maksima tu..Pelangi dah buat keputusan..(aik mcm nak bg keputusan kat mahkamah lak..hehe..berangan jap... ) Pelangi nak beli kamera baruuuuuu..... yahooo......

Tadi pagi dah kirim duit kat hubby suruh beli newzz kamera... so tunggu je lah..petang nanti baru bleh tengokk..x sabo dah ni... keciwi la plak... Pesanan buat Puan Majistretku... lain kali klu buat jamuan lagi jangan lupa mintak izin.....hehehe...

pilihan yang melampau..huhu...



yang ni ok ker....

rasa2 yang ni ke????

p/s : beli ikut kemampuan..bukan ikut perasaan...hihi..... (cakap kat diri sendiri nih.. :-)

Saturday, August 21, 2010

IbU dan AyaH.... aPaLAh dosaku....



Salam kengkawan..^_^

Dah lama Pelangi tak update blog ni.. tak sempatla..crita tu bnyak tp masa kurang la... tak pe, apapun kita semua dah selamat menjalani ibadah puasa yg ke :-11.. ada sapa2 yang dah ambek cuti dah ka.. ala biasa la kan..nama pun pompuan.. klu x cuti tak sah la.....xcept pregnant..ada sapa2 yang dah terpregnant ke..ahaks..terpregnant ( ada ka ayat camni..hihi..) nak crita bab pregnant ni kan.. pregnant halal tak jadi masalah..yang dok jadi masalah pregnant haramm...dahla pregnant haram pastu bila dah beranak..dah dibuang plak bayi2 yang tak berdosa tu...masyaalllah apa la nak jadi dengan dunia hari ni....

Bagi pandangan Pelangi semua bermula dari diri sendiri.. specially kaum hawa kan.. kita kena ingat bahawa diri kita adalah milik kita (dan ALLAH) dan semua keputusan ditangan kita...apa2 hal kita yang akan menanggung.. klu dapat lelaki yang bertanggungjawab alhamdullillah tapi kalau dapat yang disebaliknya camna?????

Ingatlah...

Walaupun kita di alam pertunangan sekalipun ( konon2 lagi selangkah akan ke gerbang perkahwinan) tapi itu bukan jaminan bahawa lelaki itu akan menjadi suami kita ..adek2 kat luar sana kena ingat semua ni..bukan Pelangi nak berleter tapi sekadar nasihat.. selagi tidak dilafaz akad nikah di hadapan Imam...jangan sekali2 menyerahkan mahkota kita kepada mereka (lelaki).. mereka memang pandai memujuk tapi yang nak menanggung bala....KITA.... keluarga akan menanggung malu..kesian dekat ibu dan ayah yang membesarkan kita... kita kena fikir bahawa dunia berputar bagaikan roda.. kita juga akan berkahwin dan mempunyai anak suatu hari nanti dan cuba bayangkan jika perkara ini berlaku pada anak kita...(mohon agar dihindarkan)... ingatlah adek-adek di luar sana.. berzina adalah DOSA BESAR.. tapi apalah dosa bayi yang dilahirkan sehingga dibuat sebegitu rupa..Membunuh juga adalah DOSA BESAR.. tak terbayang balasan ALLAH di akhirat nantiii.....

* PERHATIAN : Coretan diatas hanya ditujukan kepada lelaki yang tidak tahu bertanggungjawab... dan kaum HAWA yang tidak ada perikemanusiaan...








Mereka sepatutnya di belai dan disayangi bukannya dibuang sesuka hati...Pelangi tak sangup nak letak gambar2 bayi yang dibuang..sedih sangatttt...T_T

Friday, August 13, 2010

Ini aja yang termampu....

Salam semua....^~^

Sebenarnya N3 ni ditaip semalam, sebab Si Aisar asyik dok nangis, Pelangi pun save kan dolu..
Malas nak karang ayat semula..belasah je la yang semalam punya..kengkawan baca la ye..jangan segan2 plak..buat mcm rumahtangga sendiri..haha... ayat2nye lebih kurang cam kat bawah ni... :-
"Pelangi baru jer balik nii... tadi berbuka puasa kat luar.. Bawa anak2 beli juadah berbuka di Pasar Ramadhan Gurun, pas tu bbuka kat dlm keta... anak2 kata seronokla mama bbuka kat dlm keta.. huhu... camtu pun ada ka.... Kita makan ringan2 je.. sebab dah janji dengan hubby nak ajak2 gi makan kat Pizza Hut.... (arini kan besday Mr Hubby>.;-) ) setakat ni itu je yang Pelangi mampu kan....Actually there're no cake..no candle just pizzzzza........ (nak speaking London plak....) pizza pun pizza lah kan...

Tapi anak2 yg paling hepy skali..sebab Pizza Hut kat GIANT Sungai Petani tu kan dekat dengan taman mainan..jadi paham2 je lah... Tapi mama diaorang pun rasa best gak sebab dapat makan dengan aman dan tenteram.. anak Pelangi.. Si Mirul tu bawa adik2nya pi main..diala yang jadi bodygad..legaaaa rasanya......Mama & Ayah makan macam orang bdating plak... syukur alhamdulillah....."


Itu aje la crita semalam....kat bawah ni gambar yg sempat disnapkan .. semua ada, xcept mama dia...nak tau sebab apa..... tepuk dada tanya selera..hahaha...

Hubby n Si Mirul

Our Large Pizza..huhu... (boleh supply lemak kat badan bkilo2 nih...)


Si Shakir yg suka berposing...

Si Fahmi yg senyuman x brapa nak jadikkk...

Si Aisar yg suka membaca..reti baca ke tuu....

-Wassalam-... ^_^

DAH TUA @ DAH MATANG.. ^_^

Salam semua...^_^

Ari ni kat nogeri Kedah cuti am..jadi dok lepak2 kat rumah jer la..Jadik nak crita direct to the point lah..hihi...today's my hubby besday..yg ke-37..hembek ko..dah tua ke??? Pagi tadi semasa sahur tanya Si Fahmi (anak no: 2) bukan anak isteri No.2 .. anak Pelangi yg no.2..huhu..

Mama: Fahmi..nak beli apa ye hadiah untuk ayah?

Si Fahmi : emmm beli la baju ka..kasut ka... (pandai jawab yee...)

Mama : kita pi beli mainan kat ayah nak tak?? (soalan perangkap nak uji minda Si Fahmi)

Si Fahmi : mana boleh..ayah bukan budak2.. (hambek ko... :-( nak uji minda konon... )

*Nak kena discuss dgn anak2 nii..nak beli hadiah apa kat hubby??? klu beli baju raya pun okay gak kot..jimat sket..mcm org2 tua kata : sekali harung ja.. Hadiah besday + baju raya... ^_^,
bleh ka camtu.. , mesti kengkawan kata Pelangi ni kedekut kan??? bukan kedekut bjimattt la.... ekonomi meleset...(klu nak beli utk diri sendiri ekonomi x mleset plak..he..hehe..)

Xpe2 apa2 pown ..i luv u hubby..a'ha gatal gitu.. kengkawan kat luar sana, doa-doakanlah smoga hubby Pelangi dipanjangkan umur n dimurahkan rezki ye, Bagi Pelangi samala jugak.. nak wish kat hubby:

HAPPY BIRTHDAY MR.HUBBY.... SEMOGA HIDUPMU SENTIASA DILINDUNGI OLEH ALLAH DAN HAPPY SELALU K.. MAMA N ANAK2 MENGUCAPKAN SELAMAT HARI LAHIR... WE ALL LUVS U SO MUCHHHH..... ^_^


Thursday, August 12, 2010

Malasnya......



Salam semua..... ^_^

Malasnya arini.. Majistret cuti plak... syoknya kalau boleh cuti same.. Cuti ada baki lagi 4 ari jer..camne ek...:-(


Nak simpan untuk nak sambung cuti raya la..anak demam la.. emergency la.. mcm2 la.. cukup ke 4 ari tu... pening..pening.... ni dok tengah boring tahap maksima nih..tolooonggg........ keja ada tapi malaih nak buat...hmmmm.... x bestnya..nak balikkkk.... tapi klu balik pun bukannya bleh makan... arini bleh balik pkul 3.30..x sabaq aih....petang ni nak pi jalan2 kata Pasar Ramadhan Taman Ria, Sg Petani..sapa nak ikot?? jommm....




Tima kaseh ler kerna sudi mdengaq keluhan ku inih.......


-Salam Ramadhan-

Monday, August 9, 2010

AMIRUL JADI VVIP... ^_^

Salam semua...^_^

Kelmarin anak sulung Su, Si Mirul dok merengek nak makan kek kat "Secret Recipe". Kebetulan arini hubby Su cuti so selepas abis kerja terus gi ambek dia kat rumak mak n bawa gi kat tempat idaman Si Mirul. Adik2 tinggal kat nursery.. Su cuma bawak dia sorang jer..konon2 nak layan dia 100 persen la arini.. konon2 ala2 layan VVIP gitu..selalu kalau ada adek2, Si Mirul terpaksa mlayan diri sendiri... sebab mama & ayah kena layan adek2.. cian Si Mirul kan.. takpa arini mama & ayah layan Mirul sorang je ye... Semua permintaan akan cuba mama tunaikan... So jom layan gambar2 yg di SNAP semasa kat sana k... layannnnnnnn................


Sunday, August 8, 2010

Ramadhan bakal menjelang lagi.....




Allhamdulillah.....

Syukur kepada ALLAH yang Maha Pengasih lagi Maha Penyayang, sudah terasa kelembutan bayu Ramadhan yang dititipkan oleh ALLAH S.W.T.. alangkah damai dan tenangnya jiwa ini tidak sabar untuk melewati bulan mulia ini sekali lagi....Semoga kita semua akan mendapat rahmat dan pahala yang berlipat kali ganda dari-NYA... bersama2 lah kita mencari rahmat-NYA...AMIN......

Tuhanku....
Sesungguhnya hanya padamu aku berserah
Aku bersyukur dengan segala pemberian-Mu
Terima kasih Tuhanku...
Kerna menitipkan bulan Ramadhan yang mulia ini kepada hamba-hamba-Mu.....